تاریخ انقضای ادکلن چقدر است؟

ماندگاری ادکلن چقدر است

بسیاری از افراد تصور می کنند که ادکلن ها تاریخ انقضا ندارند اما واقعیت این است که رایحه ها نیز عمر مشخصی دارند و به مرور زمان تحت تاثیر عوامل محیطی تغییر می کنند. گرما، نور و هوا از مهمترین عواملی هستند که می توانند ساختار مولکولی عطر را دگرگون کرده و آن را از رایحه ای دلپذیر به بویی ناخوشایند تبدیل کنند.
به طور کلی عطرهای غلیظ مانند پرفیوم ها ماندگاری بیشتری دارند و می توانند تا 10 سال بدون تغییر باقی بمانند، درحالی که نمونه های سبک تر معمولا زودتر دچار تغییر بو می شوند.
علاوه براین نوع بسته بندی و ظرف ادکلن نیز تاثیر زیادی بر طول عمر آن دارد. برای مثال : سمپل عطر چیست ؟ این نمونه های کوچک که در شیشه های کوچکتر و اغلب پلاستیکی عرضه می شوند، به دلیل تماس بیشتر با هوا، نسبت به بطری های اصلی ، سریع تر دچار تغییر می شوند.
درنهایت اگر می خواهید عطر مورد علاقه تان برای مدت طولانی تری سالم بماند، آن را در مکانی تاریک، خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.

تاریخ انقضای ادکلن چقدر است
تاریخ انقضای انواع ادکلن ها

عطرها نیز مانند سایر محصولات آرایشی و بهداشتی دارای تاریخ انقضا هستند. تاریخ انقضای درج شده روی شیشه ادکلن معمولا بین 12 تا 24 ماه است، اما در واقعیت، اکثر عطرهای باکیفیت، 3 تا 5 سال بدون افت کیفیت قابل استفاده هستند. عطرهای طبیعی معمولا 2.5 تا 5 سال ماندگاری دارند، درحالی که نمونه های مصنوعی به دلیل پایداری بیشتر، حتی تا 10 سال نیز دوام می آورند.
عامل اصلی تخریب عطر، اکسیداسیون و واکنش با اکسیژن است، به همین دلیل هرچه بطری عطر بیشتر باز بماند، سریع تر فاسد می شود. بهترین راه برای افزایش ماندگاری عطر، نگهداری در فضای خنک، تاریک و دور از رطوبت است. اگر قصد استفاده همزمان از چندین عطر را ندارید، بهتر است پلمپ آن ها را باز نکنید. همچنین با بررسی بچ کد (Batch Code) می توان تاریخ تولید و اصالت ادکلن را تشخیص داد و از خرید محصولات اصل اطمینان حاصل کرد.

ماندگاری ادکلن چقدر است
ماندگاری ادکلن چقدر است؟

هیچ پاسخ قطعی برای سوال کدام ادکلن ماندگاری بیشتری دارد ، وجود ندارد زیرا میزان ماندگاری و پخش بو، به ترکیبات، نوع عطر و حتی شرایط محیطی بستگی دارد. به طور معمول عطرهای روغنی و پرفیوم ها که غلظت اسانس بالاتری دارند، ماندگاری بیشتری نسبت به ادوتویلت ها و ادکلن ها که به دلیل داشتن الکل بیشتر، سریع تبخیر می شود، ماندگاری بیشتری دارند.
همچنین به میزان استفاده از روایح سنگین مانند عود، کهربا، مشک و وانیل بستگی دارد. این ترکیبات نسبت به رایحه های مرکباتی یا دریایی، دوام بیشتری دارند.

عوامل موثر بر ماندگاری عطر

ترکیبات و غلظت

هرچه درصد اسانس معطر در فرمولاسیون بیشتر باشد، ماندگاری افزایش می یابد. مقایسه دوام عطرهای ادوتویلت ، ادوپرفیوم و پرفیوم و ادکلن به شرح زیر می باشد :
• پرفیوم که 20 تا 40 درصد اسانس معطر دارد و بیشترین ماندگاری (بیشتر از 8 ساعت) دارد.
• ادوپرفیوم که 15 تا 20 درصد اسانس دارد و ماندگاری متوسط (6 تا 8 ساعت) دارد.
• ادو تویلت که 5 تا 15 درصد اسانس دارد و ماندگاری کمتر (4 تا 6 ساعت) دارد.
• ادکلن که 2 تا 5 درصد اسانس دارد و ماندگاری کوتاه (2 تا 4 ساعت) دارد.

 ترکیب نت های بویایی

• نت های سبک و مرکباتی مانند لیمو، نارنج و اسطوخودوس، زودتر تبخیر می شوند و ماندگاری کمتری دارند.
• نت های چوبی و شرقی مانند عود، وانیل، کهربا، مشک و نعناع هندی، در محصولاتی مانند بهترین ادکلن های زنانه برای زمستان ، ماندگاری بالاتری دارند.
• روغن های طبیعی مثل چوب صندل یا عنبر، نسبت به ترکیبات شیمیایی ، دوام بیشتری دارند.

نوع پوست و میزان رطوبت

ادلکن ها روی پوست چرب، بهتر می نشیند زیرا چربی پوست، رایحه را به دام می اندازد. اما پوست خشک به دلیل تبخیر سریع عطر، ماندگاری کمتری دارد که می توان از یک مرطوب کننده استفاده کرد.

نحوه و محل استفاده

در نقاط نبضی که گرمای بیشتری تولید می شود، بزنید مانند مچ دست، گردن، پشت گوش، داخل آرنج و پشت زانو

شرایط نگهداری

بهترین مکان برای نگهداری، جای خنک، تاریک و بدون رطوبت مانند کشوی دربسته یا یخجال می باشد.

 

کیفیت و برند

محصولات برند، از مواد باکیفیت تری ساخته می شوند و ماندگاری بالاتری دارند. درحالی که عطرهای تقلبی و ارزان، اغلب از الکل زیاد و اسانس های ضعیف تشکیل شده اند.

شرایط محیطی

در هوای گرم و مرطوب، زود تبخیر می شود درحالی که در هوای سرد و خشک، دیرتر تبخیر شده و ماندگاری بیشتری دارد.
اگر تاریخ مصرف ادکلن بگذرد چه می شود
اگر تاریخ انقضای ادکلن بگذرد، ممکن است تغییراتی در بو، رنگ و کیفیت آن ایجاد شود. البته مانند مواد غذایی فاسد نمی شوند اما به مرور زمان، ترکیبات شیمیایی آنها تغییر می کند. در ادامه به برخی از نشانه های فاسد شدن عطر می پردازیم:
• تغییر رایحه : نت های اولیه به خصوص گلی و مرکباتی، زودتر تبخیر می شوند و همین امر ممکن است باعث ایجاد بویی ترش، فلزی یا الکلی شود.
• تغییر رنگ : محصولات دارای وانیل و رایحه چوبی، به مرور تیره می شوند و ممکن است برخی نمونه های شفاف، کرد شوند.
• تغییر در ماندگاری و پخش بو : با تجزیه مولکول های معطر و تبخیر شدن الکل، غلظت مواد بیشتر شده و ماندگاری و پخش بو تغییر می کند.
• احتمال ایجاد حساسیت های پوستی

آیا عطر خراب شده برای پوست ضرر دارد؟

زمانی که ترکیبات عطر تغییر می کنند، ممکن است مواد شیمیایی جدیدی تشکیل شوند که باعث تحریک یا واکنش آلرژیک شوند. برخی از عوارض ادکلن تاریخ مصرف گذشته روی پوست عبارتند از :
• قرمزی و خارش و ایجاد اگزما و کهیر در پوست های حساس
• واکنش های آلرژیک مانند التهاب شدید یا جوش های ریز
• الکل موجود دراین محصولات درصورت تغییر ترکیب، ممکن است چربی طبیعی پوست را از بین ببرد و باعث خشکی بیش از حد آن شود.
• ممکن است باعث تیره شدن پوست در محل استفاده شوند. به خصوص اگر این قسمت از پوست در معرض آفتاب قرار گیرد، ممکن لک های دائمی (هایپرپیگمانتاسیون و فتودرماتیت) ایجاد کند.
به غیر از عوارض احتمالی گذشتن تاریخ انقضای ادکلن ها برای پوست، همچنین ممکن است بوی ناخوشایند حاصل از اکسید شدن و از بین رفتن رایحه اصلی باعث حالت تهوع و سرگیجه به خصوص در افراد دارای مشکلات تنفسی شود. علاوه بر این می تواند روی لباس های روشن، لکه هایی ایجاد کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *